Så mycket tjänar Google-anställda

aug 3, 2024

Kort version:
Google-anställda i Sverige har en genomsnittliga årslön på hela 1,7 miljoner kronor. Dessutom är förmånerna på vissa kontor i världen riktigt bra.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

 

Så mycket tjänar Google-anställda: Lönerna som förvånar

När man tänker på Google, världens största sökmotor, är det lätt att föreställa sig en arbetsplats fylld med innovation och spännande teknik. Men har du någonsin funderat på vad de anställda på Google faktiskt tjänar? Svaret kanske förvånar dig.

Google har varit en central aktör på internet sedan företaget grundades 1998, och två år senare, år 2000, lanserades Google.se i Sverige. På den tiden var internet en helt annan plats, med knapptelefoner som standard och en helt annan användarupplevelse än vad vi ser idag. I dag är tekniken betydligt mer avancerad, och detta speglas även i de löner som Google-anställda kan förvänta sig. Så mycket tjänar Google-anställda, och det är ingen liten summa.

 

LÄS: LÖNEVÄXLINGENS PÅVERKAN

 

Löner och förmåner: Så mycket tjänar Google-anställda i Sverige

Google har kontor över hela världen, och i Sverige har it-jätten 448 anställda, enligt en rapport från Breakit. Förutom en inspirerande arbetsmiljö, som ofta inkluderar gratis måltider och andra lyxiga förmåner, erbjuder Google även imponerande löner till sina anställda.

Enligt Breakits rapport uppgick Google Sveriges lönekostnader under 2023 till hela 741,5 miljoner kronor. Om man delar upp denna summa över företagets 448 anställda, innebär det att varje Google-anställd i genomsnitt tjänar 1,7 miljoner kronor per år. Detta motsvarar en genomsnittlig månadslön på cirka 138 000 kronor – en siffra som säkerligen får många att höja på ögonbrynen.

 

LÄS: VID DEN HÄR LÖNEN BLIR DU LYKLIGAST

 

En arbetsplats med fördelar och höga löner

Att arbeta på Google innebär inte bara en konkurrenskraftig lön, utan också tillgång till en rad förmåner som är svåra att slå. Även om det är oklart exakt vilka förmåner som erbjuds på Googles svenska kontor, är det välkänt att deras anställda på andra platser ofta har tillgång till gratis mat och andra bekvämligheter som gör arbetsdagen lite ljusare.

 

GÅ MIN KURS – HUR DU FÅR EN GRYM PRIVATEKONOMI

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källhänvisning
www.nyheter24.se/nyheter/ekonomi/1310639-svindlande-lonen-sa-mycket-tjanar-google-anstallda-i-sverige

Liknande nyheter