Sveriges snålaste man – så sparar han tusenlappar varje månad

aug 9, 2024

Günther Mårder, känd som Sveriges snålaste man, har utvecklat en livsstil som hjälper honom att spara tusenlappar varje månad. Genom att undvika onödiga utgifter som gymkort och storhandlingar har han kunnat frigöra betydande summor för andra ändamål. “Det är de små, vardagliga köpen som kan dränera vår ekonomi utan att vi märker det,” förklarar Mårder. En latte här och en chokladkaka där kan över tid leda till stora ekonomiska konsekvenser.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Sveriges snålaste man – så sparar han tusenlappar varje månad genom att ständigt utmana konsumtionsnormerna. Istället för att storhandla varje vecka, föredrar han att småhandla och utnyttja rabatter på varor med kort utgångsdatum. Denna metod gör det möjligt för honom att spara upp till 50 procent på sina matinköp. “Varje liten justering i din vardag kan leda till betydande besparingar över tid,” säger Mårder, som även undviker att följa modetrender för att istället satsa på tidlösa kläder som håller år efter år.

 

Vägrar slösa pengar på gymkort

En annan aspekt av Mårders sparande är hans motvilja mot att betala för gymkort. Sveriges snålaste man – så sparar han tusenlappar varje månad genom att träna utomhus istället. Med tillgång till gratis utegym och naturliga träningsmöjligheter ser han ingen anledning att betala för att hålla sig i form. “Vi har en fantastisk natur och många utegym som är helt gratis. Det är obegripligt att så många väljer att betala för något de kan få gratis,” menar Mårder.

 

LÄS: SÅ GÖR DU EN BUDGET

 

Värnar om miljön och sin plånbok

Mårder är även noga med att reparera sina kläder istället för att köpa nytt. Genom att laga och lappa sina plagg, samt anlita prisvärda skräddare, kan han fortsätta använda sina kläder år efter år. “Modeindustrin vill att vi ska konsumera och kasta, men jag tror på att värna om både miljön och min plånbok,” säger han. Denna filosofi sträcker sig även till hans inställning till elförbrukning, där han går så långt som att hålla temperaturen i sitt hem låg för att minska elräkningen. “Det var en gräns där min familj satte stopp, men vi lyckades ändå hitta en kompromiss som sparade oss pengar,” berättar Mårder.

 

Kortio

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källhänvisning:
https://nyheter24.se/nyheter/ekonomi/1294862-5-onodiga-utgifter-i-din-hushallsbudget-enligt-gunther-marder

Liknande nyheter