Stor prishöjning på Disney+

aug 17, 2024

Kort version:
Disney+ genomför en stor prishöjning den 15 september, där årsabonnemanget för Premium-abonnemanget ökar från 890 till 1 190 kronor. Denna förändring påverkar många svenska kunder som nu måste överväga sina alternativ. Samtidigt begränsar Disney+ även möjligheten att dela konton mellan hushåll, vilket ytterligare påverkar hur tjänsten kan användas. Det finns dock sätt att hantera prisökningen, bland annat genom att nedgradera till ett billigare abonnemang eller jämföra andra streamingalternativ.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Stor prishöjning på Disney+ – påverkar detta dig?

Inom kort kommer kostnaden för att använda Disney+ att öka, vilket innebär en stor prishöjning på Disney+ för vissa användare. Priset för en årsprenumeration på tjänstens Premium-abonnemang kommer att stiga från 890 kronor till 1 190 kronor den 15 september, en förändring som nyligen meddelades via mejl till svenska kunder. Många undrar nu hur detta kommer att påverka deras budget.

Under de senaste åren har streamingtjänster blivit alltmer populära, och Disney+ är en av de stora aktörerna på marknaden tillsammans med Netflix och Max. Med en stor prishöjning på Disney+ måste många kunder nu överväga om de ska fortsätta med sitt nuvarande abonnemang eller göra en förändring.

 

Begränsningar i kontodelning och prisökningar

Utöver den stora prishöjningen på Disney+ planerar företaget att begränsa möjligheten att dela abonnemang mellan hushåll i Sverige, något som liknar det som Netflix nyligen infört. Denna förändring har redan rullats ut i USA och förväntas träda i kraft för svenska användare i september.

För de kunder som vill undvika prishöjningen finns alternativet att nedgradera sitt konto från Premium till Standard-abonnemang. Då behåller man den tidigare kostnaden på 890 kronor för ett år. För de som föredrar månadsbetalning, förblir priserna oförändrade på 119 kronor för Premium och 89 kronor för Standard. Även om man fortfarande sparar pengar på att välja årsprenumerationen, är besparingen nu mindre än tidigare.

 

3 tips för att hantera prisökningen på Disney+

  • Jämför olika streamingtjänster: Överväg att byta till en tjänst som erbjuder liknande innehåll men till ett lägre pris. Dessutom erbjuder många tjänster gratismånader eller rabatterade priser för nya kunder. Kolla in HBO Max, Netflix eller Amazon Prime Video.
  • Planera ditt tittande: Abonnera bara på tjänster när du faktiskt har tid att använda dem, och avsluta abonnemang när du inte tittar aktivt.

 

INTRESSANT ARTIKEL:

LÄS: SPOTIFY HÖJER PRISER

LÄS: SÅ GÖR DU EN BRA BUDGET

 

Procountor

 

Källhänvisning
https://nyheter24.se/nyheter/teknik/1313709-streamingjattenhojer-priset-med-300-kronor-de-kunderna-paverkas

 

Liknande nyheter