Elbilar tappar mark i hela EU! Chockerande nedgång

sep 21, 2024

Elbilar tappar mark i hela EU

Det märks särskilt tydligt i statistiken för nyregistreringar att elbilar tappar mark i hela EU. I augusti minskade antalet nyregistrerade personbilar totalt med 18,3 procent jämfört med samma månad året innan. Men det är elbilarna som har drabbats allra hårdast. Enligt siffror från branschorganisationen ACEA sjönk nyregistreringarna av elbilar med hela 43,9 procent. Antalet nyregistrerade elbilar uppgick till 92 627, vilket är en stor minskning jämfört med förra årets siffra på 165 204.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Marknadsandelen för elbilar minskar kraftigt

Elbilar förlorar också marknadsandelar. I augusti förra året hade elbilar en marknadsandel på 21,0 procent, men nu har den sjunkit till 14,4 procent. Detta är fjärde månaden i rad som intresset för batteridrivna elbilar har minskat, vilket signalerar en oroande trend för elbilsindustrin. Trots att laddhybrider också har minskat i antal nyregistreringar, har de inte drabbats lika hårt som elbilar.

 

LÄS: Elbilars kostnader: Det behöver du veta innan du köper

LÄS: Skrotningspremie för elbilar införs

 

Försäkring

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källhänvisning:
https://omni.se/intresset-for-elbilar-fortsatter-minska-i-eu/a/QMPKmJ

Liknande nyheter