Undersökning avslöjar brist på ekonomisk planering vid kris

sep 22, 2024

Undersökning avslöjar brist på ekonomisk planering vid kris

En ny undersökning gjord av Vardagsekonomi visar att majoriteten av svenskarna saknar en plan för hur deras ekonomi skulle påverkas om deras hem drabbades av en brand eller ett inbrott. Av de 503 personer som deltog, svarade endast 24% att de har en tydlig plan för vad de skulle göra om en sådan olycka inträffade. Detta belyser hur många som står oförberedda när det gäller sin ekonomiska säkerhet.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Saknad av skydd och planering inför oväntade händelser

Saknad av skydd och planering inför oväntade händelser

Undersökningen pekar också på att 40% av deltagarna har reflekterat över risken, men inte vidtagit några konkreta åtgärder för att förbereda sig. Dessutom har 36% av de tillfrågade aldrig ens tänkt på de ekonomiska konsekvenserna om deras hem skadas vid ett inbrott eller en brand. Dessa siffror visar tydligt att en stor del av befolkningen saknar skydd och planering inför oväntade händelser.

 

Vikten av en hemförsäkring

Denna undersökning understryker vikten av att ha en hemförsäkring som kan täcka ekonomiska förluster vid sådana händelser. Trots detta är det många som inte har undersökt sina försäkringsalternativ eller övervägt konsekvenserna för sin privatekonomi om olyckan skulle vara framme. Att vara oförberedd kan leda till stora ekonomiska svårigheter.

 

 

Försäkring

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Liknande nyheter