Skattehöjning i Stockholm 2025: Så påverkas du

okt 7, 2024

Blir det någon skattehöjning i Stockholm 2025? Det rödgröna styret i Stockholm, bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, meddelar att en skattehöjning väntar stockholmare nästa år. Höjningen blir 24 öre per intjänad hundralapp. För en familj med en årsinkomst på 600 000 kronor innebär detta ungefär 74 kronor extra i skatt per månad. Målet med höjningen är att förbättra välfärden och stärka miljöarbetet.

Oppositionen är kritisk, och Moderaternas oppositionsborgarråd Christofer Fjellner kommenterar att detta är den högsta kommunalskatten Stockholm har haft sedan 1998. Han menar att skatteökningen inte är ett ansvarsfullt sätt att hantera stadens ekonomi, utan snarare en börda för stockholmarna.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Nödvändigt för att säkra välfärden

Nödvändigt för att säkra välfärden

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet förklarar att detta beslut, även om det är svårt, är viktigt för att finansiera samhällsfunktioner som gör skillnad. Medan regeringen och Sverigedemokraterna prioriterar skattesänkningar för höginkomsttagare, vill det rödgröna styret att pengarna går till områden som behöver det mest.

 

Möjligheten att jämföra alternativ för att spara pengar

För att möta den ekonomiska press som skattehöjning i Stockholm 2025 kan medföra är det en bra idé att se över sina kostnader och se var man kan spara. Att jämföra elabonnemang är ett smart första steg. Genom att välja ett mer kostnadseffektivt alternativ kan hushåll balansera upp ökningen i skatten och kanske till och med spara en slant på månadsbudgeten. En sådan översyn kan leda till att du hittar mer prisvärda tjänster för hushållskostnader som el eller telefoni.

 

LÄS: Sänkt marginalskatt 2025: Kan öka din lön

LÄS: Nya regler för ISK-skatt 2025 – Hur påverkas ditt sparande?

 

 

Guide

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

Liknande nyheter