Vill du veta vad det kostar att äta på världens dyraste restauranger? Den här listan avslöjar priserna och detaljerna bakom dessa otroliga matupplevelser. På toppen hittar vi Ginza Kitafuku i Tokyo, där en rätt med den extremt exklusiva kiwamikrabban går loss på otroliga 23 592 kronor.
Denna krabba, som bara fångas på Echizenkusten i Japan, är så sällsynt att endast 0,04 procent av de fångade krabborna klarar kraven. På menyn hos världens dyraste restauranger hittar vi rätter som inte bara handlar om smak, utan också om hantverk och unikhet.
Missa inga viktiga nyheter och guider – Nyhetsbrev
Vad kostar det att äta på världens dyraste restauranger?
Chef’s Pencil har rankat världens dyraste restauranger utifrån deras standardmenyer. Exempelvis kostar en rätt på Ultraviolet by Paul Pairet i Shanghai runt 13 559 kronor. Listan innehåller också restauranger som Caviar Russe i New York, där priserna når upp till 10 748 kronor.
Trots de höga priserna lockar dessa restauranger gäster som vill uppleva något utöver det vanliga. Från avancerad teknik i matlagningen till exklusiva råvaror är det en kombination av perfektion och innovation som gör dem så speciella.
TIPS! Ta reda på ditt kreditbetyg!
Topplista: Världens dyraste restauranger
- Ginza Kitafuku, Tokyo, Japan – 23 592 kronor
- Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, Kina – 13 559 kronor
- Caviar Russe, New York, USA – 10 748 kronor
- Masa, New York, USA – 10 474 kronor
- Azabu Kadowaki, Tokyo, Japan – 10 308 kronor
- Quince, San Francisco, USA – 8 765 kronor
- Alchemist, Köpenhamn, Danmark – 8 379 kronor
- Sazenka, Tokyo, Japan – 8 214 kronor
- Guy Savoy, Paris, Frankrike – 7 883 kronor
- Ginza Fukuju, Tokyo, Japan – 7 553 kronor